כיום אנו חיים בעידן בו מסכים מקיפים אותנו שעות רבות של היום ובמקומות רבים. גם לאחר שעות העבודה, בביתנו, אנו מוצאים את עצמנו צופים בטלוויזיה, במיוחד בשעות הפריים טיים, בתכניות חדשות, בידור וריאליטי. לרוב לתכניות אלו יש מנחים ומנחות שלבושים בקפידה בהתאם לתוכן ולאווירת התכנית.
מעניין אותי ללמוד על ייצוגי הנשים של מנחות בטלוויזיה. הנושא מאוד עניין אותי כי הוא נוגע לשיח התקשורתי והשיח הציבורי באופן יום יומי, וחשוב שנדע ונבין למה מלבישים נשים בצורה כזאת, והאם באמת יש הבדל משמעותי בין מחשבה לגבי לבוש מנחים גברים לבין לבוש נשים כמנחות, וכן לגביי ייצוג גברים מצד אחד ומצד שני ייצוגי נשים בתקשורת.
בטרם אפשר לבדוק כיצד קהל הצופים בבית מושפע מנראות הנשים המגישות לעומת לבוש הגברים, וכיצד ייצוג זה משפיע על הצופים, מעניין לבדוק את המיתוס על נשים המופיעות בטלוויזיה, האם הגשת נשים בטלוויזיה תורמת להעצמה נשית או דווקא מחפצנת נשים והאם היו פניות על הנושא לנציב פניות הציבור.
בעבודתי אנסה לנתח את השיקולים והמחשבה הקודמת בבחירת בגדים של מנחה (בלשון נקבה) ואת הייצוג הנשי לקהל הצופים. האם המנחה תהיה קישוט במידה וישימו לידה מנחה (בלשון זכר)? או האם היא תהיה זאת שמובילה את השידור? מעניין לדעת מהו האינטרס בבחירת הנראות של המנחה כגון: בגדים, שיער, איפור.
סרטונים הקשורים לדילמה:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה